PRIJAVA / REGISTRACIJA
Košarica (0)
+
+
+
+
+
+
+
DOSTAVA     NAČIN PLAĆANJA     KONTAKT
ZAGREB 01/3861-356     RIJEKA 051/615-373    

PRIJAVA / REGISTRACIJA
UVJETI POSLOVANJA
Uvjeti kupnje
I. Općeniti uvjeti poslovanja
II. Sklapanje i raskid ugovora o prodaji
III. Načini plaćanja
IV. Sigurnost plaćanja
V. Izjava o sigurnosti plaćanja
VI. Registracija
VII. Dostava
VIII. Povrati
IX. Pravo na povrat
X. Jednostrani raskid ugovora
XI. Reklamacija
XII. Zaštita osobnih podataka
XIII. Izjava o privatnosti
XIV. Politika kolačića
XV. Pohvale i prigovori
XVI. Ostale odredbe
 
I. Općeniti uvjeti poslovanja (prodaje) 
Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici www.bojna.hr i unutar prodajnih prostora tvrtke BOJNA d.o.o.. Korištenjem ovih internetskih stranica te usluga unutar prodavaonice Korisnik stranice www.bojna.hr / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se, da narudžbom i u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica te usluga unutar prodavaonice Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici www.bojna.hr je trgovačko društvo BOJNA d.o.o. 
 
Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.bojna.hr. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.bojna.hr u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama. 
 
Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. 
 
Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda. 
 
Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 
Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.bojna.hr
 
Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke BOJNA d.o.o. te prihvaća da tvrtka BOJNA d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.
 
Tvrtka BOJNA d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.bojna.hr. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.bojna.hr te kupovine proizvoda unutar prodavaonice pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.bojna.hr
 
Korištenje ove Internetske stranice www.bojna.hr isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www.bojna.hr uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.bojna.hr internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.bojna.hr.
 
Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na www.bojna.hr Internetskoj stranici. www.bojna.hr zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda  postavljene prema informacijama proizvođača. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo. 
 
www.bojna.hr sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. www.bojna.hr ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različiti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
 
Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N. 19/22).
 
Proizvodi za koje se primjenjuju odredbe Zakona o oružju (Zakon o oružju (NN 63/07, 146/08, 59/12, 70/17), preuzimaju se isključivo u našim prodajnim prostorima na adresi:
 
BOJNA d.o.o. - Ispostava Rijeka, adresa Giuseppea Duella 1, 51000, Rijeka
 
BOJNA d.o.o. - Ispostava Zagreb, adresa Oranice 12, 10000, Zagreb,
 
i to isključivo uz predočenje potrebnih dokumenata te odobrenja za kupnju tih proizvoda.
 
 
 
Informacije o trgovačkom društvu
Žiro račun IBAN kod Privredne banke Zagreb d.d Zagreb: HR7323400091110433866
Sjedište: BOJNA d.o.o., Giuseppea Duella 1, 51000 Rijeka
Adresa elektoničke pošte: shop@bojna.hr
OIB: 54535076509
MB: 040263995
Temeljni kapital: 40.000,00 kuna (5,308.91 €)
Članovi uprave: Aljoša Vasiljev, Rebec d.o.o. (Slovenija).
Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci
 
 
Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima
1) Prodavatelj - trgovačko društvo BOJNA d.o.o., Giuseppea Duella 1, Rijeka, Hrvatska
 
2) www.bojna.hr - web stranica u vlasništvu Prodavatelja, „Doing-Business-As“
 
3) Kupac - svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu ili izvršio kupovinu proizvoda unutar prodavaonice.
 
4) Korisnik "www.bojna.hr– svaka osoba koja web stranicu „www.bojna.hr" koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu
 
5) Korištenje „www.bojna.hr" – pristup stranici www.bojna.hr radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine
 
6) Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „www.bojna.hr"
 
7) Naziv i adresa prodajnog prostora - BOJNA d.o.o. - Poslovnica i sjedište Rijeka, Giuseppea Duella 1, 51000 Rijeka, Hrvatska ili BOJNA d.o.o. - Poslovnica Zagreb, Oranice 12, 10000 Zagreb
 
8) Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.bojna.hr", a koje je moguće kupiti putem web trgovine ili koji se nalaze u prodajnom prostoru tvrtke BOJNA d.o.o..
 
 
II. Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji
Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem "www.bojna.hr” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.
 
Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji. 
 
Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.bojna.hr" a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod "DOSTAVA”.
 
Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu" klikom na link „Košarica". Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
 
U „košarici" se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kupi", a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Narudžba" na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (virmansko plaćanje, plaćanje pouzećem ili plaćanje kreditnom karticom). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.
 
Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine i odabirom „Kupi" na stranici „Narudžba", sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe", a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi i besplatnom broju telefona putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije. Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Kupi" vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom. Također može odabrati i plaćanje na rate beskamatno ukoliko je to plaćanje moguće sa karticom kojom plaća.
 
Razdoblje u kojem je narudžba (ponuda) s navedenim cijenama važeća iznosi 7 dana od datuma kreiranja narudžbe (ponude).
 
Webshop posluje na teritoriju Europske Unije, u slučaju uplaćenih narudžbi izvan Europske Unije izvršit će se povrat uplate.
 
 
III. Načini plaćanja
Plaćanje na internetskoj stranici www.bojna.hr vrši se u eurima. Cijene su maloprodajne, izražene u eurima i u njima je sadržan pripadajući PDV.  Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.
 
Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti, odnosno cijene nisu isključive samo za web kupovinu nego jednako vrijeme i za kupovinu u trgovačkom prostoru.
 
Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.
 
Unutar prodajnog prostora moguće je platiti proizvode gotovinski, te kreditnim karticama. 
 
Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine
 
Putem virmana i opće uplatnice
Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača GLS
Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners ili Discover   
 
 
Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice
Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici www.bojna.hr Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi. 
 
1) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke: 
 
Uplata na IBAN BOJNA d.o.o.: HR7323400091110433866
Poziv na broj: 01 – broj ponude/računa
Primatelj: BOJNA d.o.o., Giuseppea Duella 1, 51000 Rijeka
OIB: 54535076509
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.
 
2) Ako se plaćanje proizvoda vrši putem virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke: 
 
Uplata na žiro račun BOJNA d.o.o.: HR7323400091110433866
Poziv na broj: 01 – broj ponude/računa
Primatelj: BOJNA d.o.o., Giuseppea Duella 1, 51000 Rijeka
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode.
Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.
 
 
Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača
Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem moguće je i kod osobnog preuzimanja robe u našem trgovačkog prostoru. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 
 
 
Plaćanje kreditnim karticama
Plaćanje izravno putem interneta ili unutar prodajnog prostora, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama:
 
  • PBZ - Visa Premium/Visa | JEDNOKRATNO
  • PBZ - Visa Premium/Visa | RATE 2-36
  • ERSTE - Visa/Maestro | JEDNOKRATNO
  • ERSTE - Visa/Maestro | RATE 2-36
  • DINERS - Visa | JEDNOKRATNO
  • DINERS - Visa | RATE 2-36
  • OSTALE KARTICE | JEDNOKRATNO
 
IV. Sigurnost plaćanja (poslovanja) 
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.
 
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
 
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
 
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
 
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
 
Podaci o ugovornom partneru (posredniku): CORVUS PAY društvo s ograničenom odgovornošću za usluge , Buzinski prilaz 10, Zagreb, Hrvatska, OIB:67770246314, MB:04901134
 
 
V. Izjava o sigurnosti kod plaćanja
Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).
 
 
VI. Registracija
Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
 
Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.
 
Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".
 
U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).
 
Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.
 
 
VII. Dostava
Troškovi dostave
Dostava za sve narudžbe kupljene u www.bojna.hr internetskoj trgovini je zaračunata prilikom kreiranja narudžbe. 
Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni Kupcu u roku od jednog do četiri radna dana, (osim otoka, ovisno o voznom redu trajekta i Dubrovačke regije).   
 
Ako želite dogovoriti odgovarajući termin dostave, molimo vas da to napišete pod NAPOMENA kako bi mogli vašu želju mogli prenijeti dostavnoj službi. 
 
Ako se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti i u nekim od naših poslovnica, a jedini uvjet kod osobnog preuzimanja je prethodna najava na telefon ili dogovor putem online obrasca. 
 
Proces dostave
Dostavu vrši Prodavatelj (putem svojih djelatnika) ili angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe.
 
Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.
 
Proizvodi bit će zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. 
 
Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.
 
U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.
 
U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.
 
Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
 
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.
 
Cijene dostave istaknute su prilikom kreiranja narudžbe „www.bojna.hr" i u njima je sadržan pripadajući PDV.
 
Subote, nedjelje te neradni dani (blagdani), ne računaju se u rok dostave.
 
Status narudžbe
Prilikom obrade pošiljke Kupac dobiva obavijest na mail o statusu njegove pošiljke.
 
VIII. Povrati
Povrati (proizvodi kupljeni na www.bojna.hr internetskoj trgovini)
Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja „www.bojna.hr" koji su navedeni na stranici (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)
 
Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga, ukoliko se radi o isporučenim proizvodima koji su naručeni na www.bojna.hr internetskoj trgovini
 
Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.
 
Proizvod koji je kupljen na www.bojna.hr internetskoj trgovini mora biti vraćen neoštećen te u neoštećenoj izvornoj ambalaži.
 
 
Povrati (proizvodi kupljeni unutar prodajnog prostora tvrtke BOJNA d.o.o.)
Prije samog sklapanja Ugovora, odnosno kupovine, Kupac ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja „www.bojna.hr" koji su navedeni na stranici (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)
 
Proizvod koji je kupljen unutar prodajnog prostora tvrtke BOJNA d.o.o. mora biti vraćen neoštećen te u neoštećenoj izvornoj ambalaži.
 
Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.
 
Usluga je u potpunosti ispunjena ako je proizvod utvrdi kao tehnički ispravan te ne posjeduje vidljive nedostatke u trenutku prodaje.
 
 
IX. Pravo na povrat
Nedostaci za koje prodavatelj ne odgovara
Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.
Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati Kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao Kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.
Odredba stavka 2. ovoga članka ne primjenjuje se na ugovore koje fizička osoba kao Kupac sklapa izvan svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti s fizičkom ili pravnom osobom koja kao Prodavatelj djeluje u okviru svoje gospodarske ili profesionalne djelatnosti (potrošački ugovor).
Prodavatelj odgovara za nedostatke koje je Kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.
 
Pregled stvari i vidljivi nedostaci
Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.
Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.
Ako je kupac otpremio stvar dalje bez pretovara, a prodavatelju je pri sklapanju ugovora bila poznata ili morala biti poznata mogućnost takve daljnje otpreme, pregled stvari može biti odgođen do njezina prispijeća u novo odredišno mjesto, i u tom slučaju kupac je dužan prodavatelja obavijestiti o nedostacima čim je po redovitom tijeku stvari mogao za njih doznati od svojih klijenata.
Kod potrošačkih ugovora potrošač kao kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.
 
Skriveni nedostaci
Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.
Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.
Kod prodaje rabljenih stvari ugovorne strane mogu ugovoriti rok od jedne godine, a kod trgovačkih ugovora i kraći rok.
Ugovorom se mogu produljiti rokovi iz stavka 2. i 3. ovoga članka.
 
 
X. Jednostrani raskid ugovora (kupovina proizvoda putem www.bojna.hr internetske trgovine)
Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti BOJNA d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.
 
Izjavu je potrebno poslati poštom na BOJNA d.o.o., Giuseppea Duella 1, 51000 Rijeka, Hrvatska ili elektroničkom poštom na shop@bojna.hr.
 
U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. 
 
Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, ne uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada BOJNA d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. 
 
Povrat novca bit će izvršen uplatom na IBAN Kupca. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca BOJNA d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
 
Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu BOJNA d.o.o., Giuseppea Duella 1, 51000 Rijeka, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.
 
Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj mobitela 092/353-3544 ili se javi na shop@bojna.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.
 
Obrazac za jednostrani raskid ugovora se mora unaprijed zatražiti od Prodavatelja.
 
 
XI. Reklamacija
Ako ustanovite prilikom prve uporabe da je proizvod kojeg ste dobili smatrate neispravnim ili da posjeduje vidljive ili skrivene nedostatke, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake. 
 
Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe ili brojem računa ili vašim korisničkim imenom, opisom reklamacije i slikom proizvoda e-mailom na shop@bojna.hr, ili na broj mobitela 092/353-3544 (usluga MMS, Whatsapp ili Viber).
 
Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije te temeljem vašeg opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi, može li se za proizvod dobiti povrat novca ili je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis. 
 
U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.  
 
Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte na mobitel 092/353-3544 ili e-mailom na shop@bojna.hr.
 
Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 
 
Proizvodi za koje se primjenjuju odredbe Zakona o oružju (Zakon o oružju (NN 63/07, 146/08, 59/12, 70/17)), nije moguće zamijeniti za novi ili odmah dobiti povrat novca, te je potrebno proizvod otpremiti u ovlašteni servis ili servis koji je registriran za poslove proizvoda za koje se primjenjuju odredbe Zakona o oružju kako bi se utvrdila tehnička neispravnost.
 
Ukoliko se neispravnost na proizvodu na koje se primjenjuju odredbe Zakona o oružju (Zakon o oružju (NN 63/07, 146/08, 59/12, 70/17)), ne otkloni u zakonskom roku ili neispravnost nije moguće otkloniti, reklamirani proizvod i registracija istoga će se stornirati te Prodavatelj se obvezuje obavijestiti nadležnu Policijsku postaju ili Policijsku upravu o tehničkoj neispravnosti proizvoda.
 
Ukoliko se za reklamirani proizvod odredi tehnička ispravanost od strane ovlaštenog servisa, Kupac ne zadržava pravo da se proizvod zamijeni za novi ili da se za proizvod dobije povrat novca.
 
Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.
 
 
XII. Zaštita osobnih podataka
Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
 
Pristup bazi Kupaca s osobim podacima Kupaca uz BOJNA d.o.o., ima i OBRT ZA RAČUNALSTVO vl. Goran Frančić i Saša Frančić (OIB: 29104158865), specijalizirana tvrtka za izradu web trgovina. 
 
Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
 
BOJNA d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.
 
Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.
 
 
XIII. Izjava o privatnosti
Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
 
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
 
 
XIV. Politika kolačića
Kako bi stranice www.bojna.hr ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, BOJNA d.o.o. prije spremanja Cookiea mora zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranice www.bojna.hr internet trgovina korisnik pristaje na upotrebu Cookiea.
 
Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati I konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje www.bojna.hr web trgovina.
 
 
XV. Pohvale i prigovori
Pisani prigovor, odgovor, obavijesti
 
U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor www.bojna.hr internetskoj trgovini. 
 
BOJNA d.o.o. Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, na mobitel 092/353-3544 ili putem maila shop@bojna.hr
 
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe ili broj računa ili svoje ime i prezime. 
 
www.bojna.hr će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.
 
 
Kontakti
Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti na adresu:
BOJNA d.o.o., Giuseppea Duella 1, 51000 Rijeka
shop@bojna.hr
OIB: 54535076509
 
Platforma za online rješavanje sporova
Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
 
To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova. 
 
Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.
 
 
XVI. Ostale odredbe
1) Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na „www.bojna.hr" samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na „www.bojna.hr", u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja „www.bojna.hr" na drugim web stranicama je zabranjen.
 
2) Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova „www.bojna.hr" trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.
 
3) Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.
 
4) Kada „www.bojna.hr" odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 
5) Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.
 
6) Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:
 
se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku
se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji
postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao
 
Kontakt